Medián: visszaesett a miniszterelnök népszerűsége

Vágólapra másolva!
A nyár eleji szintre esett vissza Bajnai Gordon miniszterelnök népszerűsége, és rajta kívül szinte valamennyi politikus népszerűsége csökkent. Nőtt azonban azoknak az aránya, akik szerint a Bajnai-kormány a parlamenti ciklus végéig hivatalban marad - olvasható a Medián kötvéleménykutatása a hvg.hu-n.
Vágólapra másolva!

A júniusi szintre esett vissza Bajnai Gordon miniszterelnök népszerűsége, de 47-ről 57 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint a Bajnai-kormány a parlamenti ciklus végéig hivatalban marad - állapította meg a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet kutatása, amelynek eredményét a hvg.hu internetes lap tette közzé kedden.

Az augusztus 7-e és 11-e között készített felmérésből kiderül, hogy szinte minden politikus népszerűsége csökkent valamelyest, de a sorrend nem változott: Sólyom László köztársasági elnök áll az élen, majd a Fidesz-vezérkar foglalja el a népszerűségi lista következő hét helyét. A miniszterelnök népszerűsége a júliusi emelkedés után a júniusi szintre, 17 százalékra esett vissza.

A választani tudó "biztos" szavazók körében a Fidesz 68, az MSZP 16, a Jobbik 11 százalékon áll, hasonlóan, mint júliusban - áll az összegzésben.

A kutatás szerint 65-ről 60 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik szerint előre hozott választást kellene tartani. A Bajnai-kormányt támogatók száma 24 százalékos maradt, viszont 47-ről 57 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy gondolják, hogy a kormány a parlamenti ciklus végéig hivatalban marad.