A fővárosi szocialisták visszahívnák Hunvald Györgyöt

Vágólapra másolva!
Hunvald György visszahívását kezdeményezi valamennyi gazdasági társaságban betöltött funkciójából a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciója. A Magyar Nemzet kedden azt írta, hogy Hunvald a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelő-bizottságában és a Péterfy Sándor utcai Kórház felügyelőtanácsában tölt be pozíciót, amelyért havi 250 ezer forintot kap.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciója kezdeményezi Hunvald György visszahívását valamennyi gazdasági társaságban betöltött funkciójából - áll a képviselőcsoport [origo]-hoz kedden eljuttatott közleményében. A frakció a közlemény szerint az augusztus 24-i ülésén fog határozni erről, így a Fővárosi Közgyűlés augusztus 27-i ülésén születhet döntés az ügyben.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta, hogy Hunvald György a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelő-bizottságában és a Péterfy Sándor utcai Kórház felügyelőtanácsában tölt be pozíciót, amiért havi 250 ezer forintot kap. Az Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottság elnöke augusztus 3-án kelt levelében kérte a szocialista frakciót, hogy a Péterfy Sándor utcai Kórház felügyelő tanácsába jelöljön új képviselőt. A frakcióvezetés ezt követően döntött úgy, hogy megteszi a szükséges lépéseket Hunvald György valamennyi gazdasági társaságban betöltött funkciójából való visszahívására - áll a közleményben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság újabb három hónappal meghosszabbította Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását. Hunvaldot erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna. Az ügynek eddig 21 gyanúsítottja van.