Katona Béla váltja Szilit az Országgyűlés élén

Vágólapra másolva!
Szili Katalin helyett Katona Bélát javasolta hétfőn házelnöknek az MSZP elnöksége. Szili az MSZP július eleji kongresszusán jelentette be, hogy szeptemberben lemond házelnöki posztról.
Vágólapra másolva!

Katona Bélát javasolta házelnöknek az MSZP országos elnöksége - írta a párt elnöksége az MTI-hez eljuttatott közleményében. Katona neve nem meglepetés, személye már akkor felmerült, amikor Szili bejelentette a lemondását.

Katona mellett azzal érvel a párt vezetése, hogy a politikus már a rendszerváltás óta tagja a magyar parlamentnek, ráadásul a költségvetés megvitatásakor hasznos lehet a költségvetési bizottságban szerzett tapasztalata.

Az elnökség köszönetet mondott a leköszönő Szili Katalin házelnöki munkájáért. Hozzáteszik: Szili a demokratikusan megválasztott magyar parlament történetében a leghosszabb ideig töltötte be a házelnöki posztot.

Szili Katalin az MSZP július eleji kongresszusán jelentette be, hogy szeptemberben lemond házelnöki posztjáról. A politikus később azt mondta, a baloldal újjáépítése érdekében köszön le a szeptember 14-ei, első parlamenti ülésnapon. Hozzátette: nem vállal tagságot a pártot a választásokig irányító országos választási bizottságában.