Egy régi katonai lőtér ég a Hortobágyon

Vágólapra másolva!
Mihályfalva-Borzospuszta körzetében tűz ütött ki a Hortobágyon, egy régi katonai lőtér területén. Lakott területet egyelőre nem veszélyeztetnek a lángok, és a közeli nádast és szalmabálákat is sikerült megvédeni.
Vágólapra másolva!

Egy volt katonai lőtér területe égett le a Hortobágyon Mihályfalva-Borzospuszta körzetében vasárnap estére, mintegy 500-600 hektáron - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-vel. A lángok megfékezésére Debrecenből, Hajdúszoboszlóról, Püspökladányból és Karcagról kirendelt a tűzoltóknak estére sikerült lokalizálniuk a tüzet.

A délután még 3-as, kiemelt riasztási szintet kora estére 4-es fokozatúra emelték, és ezzel együtt újabb tűzoltókat vezényeltek a helyszínre. Összesen már mintegy 40-en dolgoznak az oltáson négy járművel és hat fecskendővel. A tűz délután szalmabálákat és egy nádast veszélyeztetett. A nádast sikerült megmenteni és a bálákat is biztonságba helyezték.

Forrás: MTI

Az ügyeletes közlése szerint jelenleg egy volt katonai lőtéren van tűz, ahol annak robbanásveszélyessége miatt nem oltanak, hanem hagyják leégni a növényzetet a terület határaiig. A vasárnap délután keletkezett tűzben lakott terület nem volt veszélyben.