Bombával fenyegették meg a szlovák kulturális intézetet

Vágólapra másolva!
A Szlovák Kulturális Intézet előtt hétfő délután egy "Vigyázz bomba!" feliratú csomagot, illetve egy szlovákokat gyalázó feliratot helyeztek el. A tűzszerészek nem találtak robbanóanyagot sem a csomagban, sem az épületben.
Vágólapra másolva!

Egy "Vigyázz bomba!" feliratú csomagot, illetve egy szlovákokat gyalázó feliratot találtak hétfő délután a Rákóczi úti Közép-Európai Kulturális Intézet előtt, ahol többek között a Szlovák Kulturális Intézet is található - közölte az [origo]-val a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

A kulturális intézet 13:40 perckor tájékoztatta a rendőrséget a csomagról és a feliratról. Ezt követően a Készenléti Rendőrség tűzszerészei átvizsgálták a csomagot és az intézetet, robbanóanyagot azonban nem találtak. Az ügy kivizsgálását megkezdte a rendőrség - közölte a BRFK ügyeletese. A rendőrség az [origo] kérdésére, nem kivánta elmondani, mit tartalmazott a szlovákokra utaló felirat.

Múlt hét kedden a szlovák nagykövetség épületére dobtak Molotov-koktélokat, de azok nem gyulladtak fel, így kár nem keletkezett. Az ügyben tanúként hallgattak ki két férfit. A követség elleni támadás indítékát nem tudni, de az utóbbi napokban az eddiginél is feszültebbé vált Szlovákia és Magyarország viszonya, miután augusztus 21-én a szlovák kormányfő megtiltotta Sólyom László köztársasági elnöknek, hogy belépjen Szlovákiába.