Nem hagyhatja el lakhelyét egy erzsébetvárosi gyanúsított

Megszűntették az előzetes letartóztatást, de nem hagyhatja el lakhelyét az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottja, Kardos Péter. A kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának SZDSZ-es elnökét többek között csalással és közokirat-hamisítással gyanúsították meg.

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság Kardos Péterrel, az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottjával szemben kedden.

A VII. kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának SZDSZ-es elnökét korábban csalással, közokirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel gyanúsították meg, és több társával együtt eddig előzetes letartóztatásban volt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását megszüntette, ám egyben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben, a végzés jogerős.

A főügyészség decemberben vette őrizetbe a bizottság elnökét, majd gyanúsítottként hallgatta ki, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását.

A főügyészség korábbi közlése szerint kilenc önkormányzati épület értékesítése történhetett szabálytalanul a VII. kerületben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak összesen mintegy 800 millió forint kárt okoztak a kerületi önkormányzatnak, és további 1,6 milliárd forintos kárt okozhattak volna még.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK