Áramszünet volt a Zala Megyei Kórházban

Vágólapra másolva!
Áram nélkül maradt a Zala Megyei Kórház, egy komolyabb műtétet félbe is kellett szakítani. A betegeket másik kórházba szállítják. Egyetlen gyermek volt lélegeztető-gépre kacsolva, az ő lélegeztetését megoldották.
Vágólapra másolva!

A főkapcsoló meghibásodása miatt órákig szünetelt az áramszolgáltatás a Zala Megyei Kórházban Zalaegerszegen. A műtéteket törölték, a rendelőintézetben szünetelt betegellátás, a számítógépek nem működtek - mondta Havlik Károly főmérnök az MTI-nek. A hibát este fél tízre állították helyre.

A legszükségesebb helyeken - intenzív osztály, szülészet, műtők - egy gázolajjal működő aggregátor biztosította az áramot. A főmérnök elmondta, hogy az áramfejlesztőt folyamatosan tudták működtetni. A sürgős esetek kivételével a felvételre váró betegeket másik kórházba szállították.

Az áramszünet miatt egy műtétet és két komolyabb - egy endoszkópos és egy katéteres - vizsgálatot kellett félbeszakítani. Egy urológiai műtétet kénytelenek voltak abbahagyni, ám mikor működésbe lépett a generátor, folytatták a beavatkozást. A kritikus órákban egyetlen gyermek volt lélegeztető-gépre kacsolva, az ő estében is megoldották a lélegeztetést.