A cigányoknál is jobban fújunk a prostituáltakra

Vágólapra másolva!
A melegeket és a cigányokat inkább elfogadják az emberek, mint a prostituáltakat - derül ki egy friss felmérésből. A közvélemény-kutatás szerint minden negyedik embernek járt már ismerőse kurvánál.
Vágólapra másolva!

Minden negyedik embernek van olyan ismerőse, aki járt már prostituáltnál, és a magyarok 60 százaléka támogatná, hogy a prostituáltak a bordélyházakban dolgozhassanak - derül ki a Fact Intézet és a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének közös közvélemény-kutatásából.

Az uniós támogatással készült kutatás célja az volt, hogy felmérjék a prostituáltak elfogadottságát a magyar társadalmon belül. A felmérésből kiderül, a társadalom ellentmondásosan viszonyul hozzájuk. A többség erkölcsileg elítéli a prostituáltakat, ugyanakkor a megkérdezettek 60 százaléka elfogadhatónak tartaná őket, ha adót fizetnének bevételük után.

Kiderült az is, hogy az emberek a melegeket és a cigányokat is inkább elfogadják, mint a prostituáltakat, és a negyedik legégetőbb magyarországi problémának tartják a prostitúciót a bűnözés, a szegénység és a cigánykérdés után.