Szerdán eldől, ki veszi át Hagyótól a BKV felügyeletét

Vágólapra másolva!
Szerdára hívták össze a fővárosban a koalíciós egyeztető tanácsot, hogy kijelöljék, Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettestől ki vegye át a BKV szakmai felügyeletét. Horváth Csaba, a főváros másik szocialista főpolgármester-helyettese közölte: ha felkérik, akkor elvállalja a feladatot.
Vágólapra másolva!

A fővárosban szerdára hívták össze a koalíciós egyeztető tanácsot, hogy kijelöljék a BKV szakmai felügyeletét ellátó vezetőt - írja a Független Hírügynökség. Demszky Gábor főpolgármester korábban azt mondta: szeretné, ha a feladatot továbbra is a szocialisták látnák el. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes hétfőn mondott le a BKV szakmai felügyeletéről.

Hagyó Burány Sándornak, az MSZP budapesti elnökének írt levelében úgy fogalmazott: a BKV körül kialakult helyzet már a budapesti közlekedés biztonságát veszélyezteti, a közlekedési vállalat politikai támadások kereszttüzébe került. Ezért visszaadja szakmai felügyeleti jogát" - állt a levélben. Hagyó Miklós úgy fogalmazott: reméli, hogy a valódi felelősök is hasonló lépéseket tesznek. Arra nem tér ki a levél, hogy a főpolgármester-helyettes kiket tart valódi felelősöknek.

Közben Horváth Csaba, a főváros másik szocialista főpolgármester-helyettese közölte: ha az SZDSZ és az MSZP felkéri, akkor elvállalja a feladatot. Sajtóhírek szerint az SZDSZ javasolni fogja a koalíciós egyeztető tanács ülésén, hogy jelöljenek ki kormánybiztost a BKV-hoz.

A BKV végkielégítési botránya július végén pattant ki, miután kiderült, hogy a cégtől több vezető is jelentős végkielégítésekkel távozott, a humánpolitikai igazgatót, Szalainé Szilágyi Eleonórát ráadásul tovább foglalkoztatták, miután kifizették neki a 100 millió forintos végkielégítését. Ezt követően derült ki, hogy a közlekedési vállalatnál összesen több mint 3 milliárd forintot fizettek ki végkielégítésekre 2007 óta. A rendőrség végül hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a gyanús végkielégítések miatt.