Visszahívják a BKV igazgatóságát

Vágólapra másolva!
A kormány delegáltja vezetné a BKV új igazgatóságát Demszky Gábor szerint, mert visszahívják a cég igazgatóságát és felügyelőbizottságát. Szerdán koalíciós egyeztetést tartottak a BKV-ról.
Vágólapra másolva!

Visszahívják a BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjait. Az új igazgatóságot a kormány delegáltja vezetné a jövőben - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester a több mint kétórás szerda délutáni koalíciós egyeztetést követő tájékoztatón.

Az SZDSZ nem zárkózott el attól, hogy a felügyelőbizottság elnöki posztját átadják a Fidesznek. A főpolgármester az MTI-nek elmondta, hogy a megbeszélésen az SZDSZ jelezte, elképzelhetőnek tartják azt is, hogy egy újabb főpolgármester-helyettest válasszanak a közlekedési területre. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes hétfőn mondott le a BKV szakmai felügyeletéről.

Steiner Pál szocialista frakcióvezető szerint jelenleg ez a feladat visszakerült a főpolgármesterhez. Steiner szerint nem kizárt, hogy a szocialisták újból a jelenlegi tagokat jelölik az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba.

Demszky már augusztus közepén felvetette, teljes tisztújítást fog kezdeményezni az igazgatóságban és a felügyelőbizottságban.

A BKV-nál július végén végkielégítési botrány pattant ki, miután kiderült, hogy a cégtől több vezető is jelentős végkielégítésekkel távozott, a humánpolitikai igazgatót, Szalainé Szilágyi Eleonórát ráadásul tovább foglalkoztatták, miután kifizették neki a 100 millió forintos végkielégítését.

Ezt követően derült ki, hogy a közlekedési vállalatnál összesen több mint 3 milliárd forintot fizettek ki végkielégítésekre 2007 óta. A rendőrség végül hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a gyanús végkielégítések miatt.