Szigorú razziával védi a rendőrség a melegeket

Vágólapra másolva!
Aki a belvárosi kerületekben és Zuglóban jár szombaton és vasárnap éjjel, az készüljön fel a rendőröktől hemzsegő környékre. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány ugyanis fokozott ellenőrzést rendelt el a Belvárosban, Terézvárosban, Józsefvárosban és Zuglóban, hogy ezzel is védjék a Meleg Méltóság Menetét az erőszakoskodóktól. A rendőrök szinte mindent átvizsgálnak majd, veszélyes tárgyat nehéz lesz bevinni a menet közelébe.
Vágólapra másolva!

Fokozott ellenőrzést rendelt el szombat reggel 6 órától vasárnap reggel 6-ig Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az V., VI., VIII. és XIV. kerületben, hogy megelőzzék, illetve megakadályozzák a közbiztonságot veszélyeztető cselekményeket.

Az ellenőrzések részben azokat a kerületeket érintik, amelyeket a Meleg Méltóság Menete is érint. A rendőrség igazoltathat, átvizsgálhat ruházatot, járművüket, lefoglalhatja a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat, illetve megtilthatja azoknak a rendezvények, események helyszínére való bevitelét.

A fokozott ellenőrzés bevezetésével a rendőrség intézkedni akar azokkal szemben, akik gyaníthatóan bűncselekményt vagy szabálysértést akarnak elkövetni - közölték. A rendőrség a közlemény szerint mindent megtesz azért, hogy a fokozott ellenőrzés a békésen demonstrálókat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértések megelőzése, illetve megakadályozása. A menet délután kettőkor kezdődik az Hősök terénél és fél négykor ér véget az Erzsébet térnél.