Közel ötezer család kapott segítséget a krízisalapból

Vágólapra másolva!
Eddig csaknem tízezren adtak be kérelmet a krízisalapból igényelhető támogatásra, ebből ötezren már meg is kapták a pénzt, átlagosan 37 ezer forintot - írja a Népszabadság. A támogatás mértéke minimum húsz-, maximum ötvenezer forint lehet.
Vágólapra másolva!

Átlagosan napi nyolcszáz-ezer kérelem érkezik a krízisalapból igényelhető támogatásra. Eddig csaknem tízezren adták be igényüket: a legtöbben az észak-alföldi, míg a legkevesebben a nyugat-dunántúli régióban - írja a Népszabadság.

Közel hatezer esetben döntöttek a támogatás odaítéléséről, ötezren meg is kapták a pénzt: több mint 241 millió forintot már kifizettek, átlagosan 37 ezer forintot - írja a lap. A nyugdíj-biztosítási igazgatóságok 177 esetben utasítottak el kérelmet, jellemzően azért, mert a kérelmező által krízishelyzetként megjelölt élethelyzet, körülmény nem a gazdasági válsághoz kapcsolódó, előre nem látható esemény következtében alakult ki.

A kérelmeket az illetékes jegyzőhöz kell benyújtaniuk az érintetteknek. A támogatás mértéke minimum húsz-, maximum ötvenezer forint lehet, kivételes esetekben százezer forint is lehet az egyszeri segítség - írja a lap. Kiss Péter társadalompolitikai miniszter legutóbb úgy nyilatkozott, hogy ha ilyen ütemben és támogatási magassággal folytatódik a program, úgy fenntartható lesz tavasszal is - áll a Népszabadság cikkében.