A BKV azt ígéri, hogy szeptemberben előáll a titkaival

Vágólapra másolva!
Azt ígéri a BKV, hogy szeptember 10-re összeállít egy olyan listát, amely az összes nagyobb végkielégítési ügyet tartalmazni fogja 2003-ig visszamenőleg. A közlekedési vállalat arra is ígéretet tett, hogy szeptember 30-a után nyilvánosságra hozzák a 2006 után megkötött tanácsadói szerződéseket.
Vágólapra másolva!

A BKV szeptember 10-re összeállít egy olyan táblázatot, amely azt tartalmazza, milyen 10 millió forintot meghaladó végkielégítések voltak 2003 óta a közlekedési vállalatnál - olvasható a BKV keddi közleményében. Az erre vonatkozó vizsgálat szeptember 30-ra készül el.

A BKV végkielégítési botránya július végén pattant ki, miután kiderült, hogy a cégtől több vezető is jelentős végkielégítésekkel távozott, a humánpolitikai igazgatót, Szalainé Szilágyi Eleonórát ráadásul tovább foglalkoztatták, miután kifizették neki a 100 millió forintos végkielégítését. Ezt követően derült ki, hogy a közlekedési vállalatnál összesen több mint 3 milliárd forintot fizettek ki végkielégítésekre 2007 óta. A rendőrség végül hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a gyanús végkielégítések miatt.

A kormány a végkielégítési ügyek után döntött úgy, szeptember 15-ig nyilvánosságra kell hozni az állami és önkormányzati vállalatoknál vezető beosztásúban, illetve menedzserszerződéssel dolgozók fizetését, jutalmait, valamint a jogviszony megszüntetése esetére járó juttatásaikat is.

A BKV a végkielégítési lista közlésén kívül kedden azt is megígérte, hogy szeptember 30-ig részletes kimutatást készítenek a felügyelő bizottság (fb) számára a 2006. január 1. után kötött tanácsadói és kommunikációs szerződésekről. A közlekedési vállalat szerint az fb szeptember 30-i ülése után a dokumentumot nyilvánosságra hozzák a BKV honlapján.

A Magyar Nemzet kedden azt írta, birtokába került a BKV megbízásait tartalmazó lista. A lap szerint ebből az derül ki, hogy a fővárosi tömegközlekedési cég 1,2 milliárdot költött csak tanulmányokra és uniós dokumentumokra az elmúlt négy és fél évben. A BKV keddi közleményében azt írta: a lap által felsorolt szerződésekről, Kocsis István, a BKV vezérigazgatója szeptember 14-i fb ülésen ad tájékoztatást.