Újra tanítanak a H1N1-fertőzött csepeli iskolában

Vágólapra másolva!
Szerdán kinyitott a csepeli iskola, ahol hétfő óta nem volt tanítás a tömeges H1N1-megbetegedések miatt. Az intézmény igazgatója szerint még három tanár beteg, a diákok többsége meggyógyult és jött iskolába.
Vágólapra másolva!

"Ahogy a zsibongásból is hallható, vagyunk elegen" - mondta az [origo] kérdésére Sepsi Zsigmond, a csepeli Adu Oktatási Központ vezetője. Az iskolában hétfő óta nem volt tanítás, mivel közel száz diák betegedett meg új típusú influenzában, és 12 tanár is elkapta a fertőzést.

Az iskola vezetője a szerdai becsöngetés időpontjában azt nem tudta megmondani, hogy pontosan hány gyerek hiányzik továbbra is. Három tanár még beteg, de az ő helyettesítésük nem okoz problémát - tette hozzá. Sepsi elmondta: az érkező diákok beszámolója alapján a többségnél a betegség enyhe lefolyású volt. Az iskola folyamatosan egyeztet az ÁNTSZ-szel, és minden lehetséges egészségügyi intézkedést megtett.

Múlt csütörtökön kezdődött a tömeges megbetegedés az oktatási intézményben, az egyik osztályból 13-an, a másik osztályból 25-en hiányoztak, pénteken viszont már a tanulók egyharmada ment csak be a tanításra. Péntek este igazolta az Országos Epidemiológiai Központ laboratóriuma, hogy a csepeli iskolában történt megbetegedéseket az A(H1N1) vírus okozhatta, mivel a beküldött 7 mintából 4-nél igazolódott az új vírus jelenléte.