H1N1-fertőzés egy III. kerületi iskolában

Vágólapra másolva!
Egy óbudai iskolában is kimutatták az új típusú influenzavírust. Csütörtökön maga az iskola jelentette, hogy az alsó tagozatosok tömeges megbetegedését a H1N1 okozta. Egyik beteg sincs súlyos állapotban.
Vágólapra másolva!

H1N1 influenzavírus okozta a Csillaghegyi Általános Iskola alsó tagozatában a szokásosnál nagyobb létszámú hiányzást a héten az ÁNTSZ járványügyi vizsgálata alapján - közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának sajtóosztálya csütörtökön. Mint írták, a betegek gyógyulófélben vannak, állapotuk kielégítő, kórházba nem került közülük senki, s a mintavétel óta újabb megbetegedéseket nem észleltek.

Az iskola arra kérte a szülőket, hogy lázas, beteg gyermeket ne küldjenek az iskolába. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a gyerekeket oktassák a fokozott higiénés szabályok betartására, így arra, hogy gyakran mossanak kezet szappannal, tüsszentsenek zsebkendőbe. Az iskola az ÁNTSZ utasítását maximálisan betartja és betartatja a gyerekekkel - közölték.

A napokban Csepelen egy iskolában 110 gyermek volt influenzás, néhányuknál kimutatták az új vírust. Az ELTE tatai gólyatáborában pedig több mint 30-an betegedtek meg, ott is kimutatták az új vírus jelenlétét.

Múlt héten a csepeli ADU Oktatási Központ egyik tanintézményében betegedtek meg diákok és tanárok, a laboratóriumi vizsgálatok itt is kimutatták az új vírust. Falus Ferenc országos tiszti főorvos az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén jelentette be, hogy egy újabb iskolában találtak vírusfertőzést, de nem árulta el, hogy melyik oktatási intézményről van szó.