Felfüggesztettet kapott a szegedi buszbalesetet okozó utas

Vágólapra másolva!
Három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a román férfit, aki augusztusban egy turistabusz balesetét okozta Szeged közelében. Az orvosszakértő szerint a férfi paranoid személyiségtorzulásban szenved.
Vágólapra másolva!

Jogerősen egy év két hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság pénteken az a férfit, aki egy román turistabusz augusztus 11-én Szeged mellett bekövetkezett balesetéért felelős - mondta Cseh Attila bírósági szóvivő az MTI-nek pénteken.

A férfi augusztus 11-én hajnalban egy Spanyolországból érkező román turistabuszon utazott. A 43-as úton, Szeged határában megkérdezte a gépkocsivezetőt, hogy az autóbusz Zágráb felé tart-e. A buszvezető azt mondta nekii, hogy Bukarest felé mennek, mire a gyanúsított mindkét kezével megragadta az autóbusz kormányát, jobbra rántotta, aminek következtében az autóbusz az út melletti szervizútra borult. A balesetben az utasok közül többen súlyos, mások nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A bíróság tömegszerencsétlenséget okozó, közúti közlekedés biztonsága elleni bűntettben mondta ki bűnösnek a 37 esztendős, Kelet-Romániából, Botosani megyéből származó férfit, aki Spanyolországban dolgozik betanított munkásként.

A városi bíróság megállapította, hogy a férfi az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint paranoid személyiségtorzulásban szenved. Az eset idején olyan paranoid pszichotikus állapotban volt, amelyhez extrém mértékben beszűkült tudat és a szituáció kifejezett félreértelmezése társult. Ez a férfit a felismerésben, és a megfelelő cselekvésben is súlyosan korlátozta.