Szonda Ipsos: nyárhoz képest esett a Fidesz népszerűsége

Vágólapra másolva!
A júliusi csúcshoz képest 10 százalékot esett a Fidesz népszerűsége, de még így is jóval vezet az MSZP előtt - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérése alapján. A felmérés szerint a kisebb pártok közül csak a Jobbik éri el a parlamentbe jutási küszöböt.
Vágólapra másolva!

A Fidesz 34 százalékos, az MSZP 13 százalékos eredményt érne el a teljes választóközönségen belül, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások - derül ki a Szonda Ipsos szeptember eleji felméréséből, melyet a Népszabadság ismertet. Az MSZP támogatottsága hónapok óta enyhén hullámzik, most éppen javult. A Fidesz tábora a nyár közepe óta csökken, a júliusi 44 százalékos csúcshoz képest tíz százalékot veszített.

A közvélemény-kutatás szerint a Fidesz a biztos pártválasztók körében 60 százalékos eredmlnyt érne el, míg az az MSZP támogatottsága 23 százalékos.

A többi párt helyzete hosszú ideje nem változott: az összes választó körében a Jobbik jóval a bejutási küszöb felett 11 százalékos támogatottságot tudhat magáénak, az SZDSZ-re alig 1 százalék szavazna, az MDF és az LMP 2-2 százalékra számíthat.

A felmérés szerint a választók között sokan bizonytalanok, a pártokat maguktól távol tartó 42 százalékos csoporton belül 15 százalék (1,2 millió ember) nem döntött arról, ki mellé álljon. A bizonytalanok körében minden negyedik hezitáló a baloldal felé, minden hetedik pedig a Fidesz felé húz - olvasható a Népszabadságban.