Vádat emeltek a lopást eltussoló rendőrök ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség az ellen a három rendőr ellen, akik nem indítottak eljárást egy gyógyszertári lopás miatt. A két járőrt parancsnokuk utasította, hogy hamis jelentést írjanak az ügyről.
Vágólapra másolva!

Hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség három rendőr ellen. Kettő közülük a kaposvári rendőrkapitányság, harmadik társuk pedig a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa.

A Somogy Megyei Főügyészség hétfői közleménye szerint 2008 decemberében a rendőrség ügyeletét egy gyógyszertári lopásról értesítették, a helyszínen azonban kiderült, hogy egy ott dolgozó asszisztenst értek tetten, aki a gyanú szerint rendszeresen kisebb-nagyobb összeget vett ki a házipénztárból.

A két járőr ezt jelentette a készenléti parancsnoknak, és közölte azt is, hogy az asszisztens elismerte 2,5 millió forint jogtalan eltulajdonítását, kész erről tartozást elismerő nyilatkozatot tenni, ha nem jelentik fel.

A rendőrök parancsnokuktól azt az utasítást kapták, hogy - hacsak a sértett nem tesz feljelentést - ne indítsanak eljárást, szerepeljen az a jelentésükben, hogy elszámolási vita alakult ki a gyógyszertárban, ami idő közben megoldódott.

A két járőr ellen közokirat-hamisítás, a készenléti parancsnokkal szemben hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség.