Összeütközött két busz Szombathelyen

Vágólapra másolva!
Huszonnégy ember sérült meg könnyebben, amikor két busz karambolozott Szombathelyen kedden délután. A sérültek zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Több tucat sérültje van annak a szombathelyi buszbalesetnek, amelyben egy helyi és egy távolsági busz ütközött össze kedd délután. A baleset akkor történt, amikor délután három óra után nem sokkal a Vasi Volán egyik távolsági busza valamiért lassított, és megállt a szombathelyi Körmendi úton. A társaság másik, helyi járatú busza mögötte jött, és nem tudott megállni, ezért beleszaladt - mondta el a részleteket Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Összesen 24 ember sérült meg könnyebben; az utasok az első információk szerint zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedtek, mert elestek az ütközéskor. A sérülteket a mentők a Markusovszky Kórházba szállították.

Rónay András alezredes, a helyszíni szemlebizottság vezetője szerint a hátulról érkező autóbusz vezetője valószínűleg figyelmetlen volt, és nem tartott kellő követési távolságot. Az MTI tudósítója egy szemtanútól úgy értesült, hogy az elülső autóbusz vezetője azért állt meg, mert az egyik pedálról leesett a gumi borítás, és azt szerette volna visszarakni. Az elől haladó autóbuszon főleg fiatalok, diákok utaztak.