Tanítási szünet lesz a H1N1-gyel fertőzött szegedi iskolában

Vágólapra másolva!
Csütörtökön és pénteken tanítási szünet lesz a szegedi Vedres István Szakközépiskolában, ahol szerdán már 78 diák hiányzott a H1N1 influenzavírus gyanúja miatt. A tanulókat arra kérik, maradjanak otthon.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre és péntekre rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a szegedi Vedres István Szakközépiskolában, ahol a H1N1 influenzavírus okoz a szokásosnál nagyobb létszámú hiányzást - mondta Tombácz Zsuzsanna, a regionális tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályvezetője szerdán. Az iskolában szerdán hetvennyolc diák hiányzott, ezért kellett elrendelni a szünetet.

Egy háziorvos jelzése alapján az ÁNTSZ múlt csütörtökön kezdett el vizsgálódni az iskolában, ahol a diákok között felsőlégúti megbetegedések jelentek meg. A járványügyi vizsgálat során három diáktól vettek mintát, és mindháromnál kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét.

Azt kérték a tanulóktól, hogy a szünet idején lehetőleg maradjanak otthon, kerüljék a közösséget, és ha lázzal, köhögéssel járó betegség tüneteit észlelik magukon, haladéktalanul forduljanak háziorvosukhoz. Mivel az építőipari szakközépiskolában tanulók közül sokan vidékiek, és kollégiumban laknak, az ÁNTSZ azt vizsgálja, az új vírus okozott-e megbetegedéseket a diákotthonban lakó, máshova járó gyerekek között.

A tisztiorvosi szolgálat körlevélben megkereste a szegedi iskolák igazgatóit arra kérve őket, hogy jelezzék, ha a hiányzók száma meghaladja a 25 százalékot.