Biztosan a romagyilkosságoknál használt fegyvereket foglalták le

Vágólapra másolva!
A rendőrség által lefoglalt fegyverek közt vannak azok, amelyekkel elkövették a romák elleni támadásokat - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteken. Bencze szerint a rendőrségnek van elegendő bizonyítéka, hogy életfogytiglani börtönt kapjanak a gyanúsítottak.
Vágólapra másolva!

"A lefoglalt fegyverek között vannak azok is, amelyekkel a romák elleni sorozatgyilkosságokat elkövették" - közölte pénteken Bencze József országos rendőrfőkapitány Nagykanizsán, a helyi kisebbségi önkormányzat és a rendőrség közös rendezvényén. Bencze azt mondta, hogy "birtokában vagyunk mindazoknak a fegyvereknek, amelyekkel gyilkoltak", ezek ott vannak a lefoglalt fegyverek között.

A hat halálos áldozatot követelő kilenc romák elleni támadás gyanúsítottjait Debrecenben fogták el még augusztus 21-én, több fegyvert is találtak náluk.

Bencze azt mondta, a rendőrség mindaddig nem közölhet új információkat, amíg az a nyomozás érdekeit veszélyeztetné, de szerinte olyan bizonyítékok birtokában vannak, amelyek alapján tényleges életfogytiglani büntetések várhat a támadókra. Azokra a kétségekre, miszerint a gyanúsítottak elfogása után sokan kételkedtek abban, hogy a tényleges gyilkosok kerültek-e rendőrkézre, a főkapitány azt válaszolta: "ők azok".

Bencze József beszélt arról is, hogy "ezeknek az embereknek egy része a korabeli szkinhed mozgalomnak az aktív fiatal szereplője volt". "Szinte törvényszerűnek" nevezte, hogy idáig jutottak. "Most látjuk, hogy néhány ember ideológiai megfontolásból borzalmas szélsőséges szintre tud eljutni"- tette hozzá.