Tisztújítást tartott a választásokra készülő LMP

Vágólapra másolva!
Döntött a 2010-es országgyűlési választásokra való felkészülés menetrendjéről az LMP, amely a hétvégén tartotta tisztújító kongresszusát. Elfogadták a párt új alapszabályát, és hamarosan országos zöld kampányt indítanak.
Vágólapra másolva!

Lezárult a Lehet Más a Politika (LMP) 3. tisztújító kongresszusa: a párt a hétvégén új választmányt választott, módosította az alapszabályát és döntött a 2010-es országgyűlési választásokra való felkészülés menetrendjéről.

Az új választmány tagjai a következők lettek: Schiffer András, Jávor Benedek, Ivády Gábor, Mile Lajos, Meszerics Tamás, Vágó Gábor, Bari Judit, Szabó Tímea, Tordai Bence, Hajdú Mária, Szabó Rebeka, Sallai R. Benedek és Szombati Kristóf. Az új vezető testületben a szervezet több megyei vagy területi koordinátora is helyet kapott.

A választmányi jelöltek arról beszéltek, az LMP jelenleg a közvélemény-kutatók adatai szerinti 4. legnagyobb párt, amely 2010-ben a parlamentbe való bejutást tűzte ki célul. A párt elfogadta az országgyűlési választásokra való felkészülés menetrendjét.

A következő időszakra egy átfogó, országos kampányt is terveznek "Zöld Fordulat" elnevezéssel, amely együttesen kezelné a gazdasági, a környezeti és szociális krízist. Zöld ipari beruházásokkal hoznának létre százezer "zöld galléros" munkahelyet, a kampány az Európai Zöld Párt összeurópai Green New Deal kampányához kapcsolódik.