Késhetnek a buszok a Critical Mass alatt

Vágólapra másolva!
Késhetnek a Deák teret és a Nagykörutat érintő busz- és villamosjáratok, néhány busz útvonala pedig módosulhat kedden este. Kerékpárosok lepik el ugyanis Budapest belvárosát, délután tartják a Critical Mass-felvonulást.
Vágólapra másolva!

Kedden rendezik a Critical Mass kerékpáros felvonulást Budapest belvárosában. A nagykörúti kerékpársávért demonstráló biciklisek várhatóan torlódásokat okoznak majd a kedd esti csúcsforgalomban (erről olvashat korábbi cikkünkben).

Emiatt a BKV is módosítja járatainak menetrendjét. A gyerekek részvételével 18.30 és 20.00 között tartandó biciklis menet miatt 5-10 perces késésekkel kell számolni a a 9-es, 109-es, 15-ös, 115-ös és 105-ös autóbuszok, a 70-es, 78-as trolibuszok és a 47-es, 49-es villamosok vonalán - áll a BKV közleményében.

18.30 és 19:40 között a Nagykörúton várható erős kerékpáros forgalom, emiatt a 4-6-os villamosok vonalán lehet kisebb késésekre számítani. 19.40-től 21 óráig a Városháza parkban demonstrálnak a kerékpárosok, emiatt akár a teljes Károly körutat is lezárhatják.

Ez esetben a Gyöngyösi utca irányába közlekedő 105-ös buszok a Deák Ferenc teret nem érintik (azaz a József Attila utca-Andrássy út útvonalon haladnak), a 109-es buszok pedig az Arany János utca és a Kálvin tér között nem járnak (a kimaradó szakaszon a 3-as metróval lehet majd utazni).