Panaszt tett a kiadatás ellen Rohác feltételezett bűntársa

Vágólapra másolva!
Panaszt tett kiadatása ellen Jozef Rohác állítólagos bűntársa, a magyar állampolgárságú férfit ezért egyelőre nem adják ki hazánknak. A férfit zsarolásért ítélték el.
Vágólapra másolva!

Szlovákia egyelőre nem adhatja ki Magyarországnak a júliusban letartóztatott Zs. Imre magyar állampolgárt, a szlovák állampolgárságú Jozef Rohác állítólagos bűntársát, mert az illető panaszt emelt a kiadásáról hozott bírósági döntés ellen - közölte kedden a Nyitra megyei bíróság. Zs. Imre korábban állítólag beleegyezett kiadatásába, de véleményét most megváltoztatta. Azt még nem tudni, mikor foglalkozik az üggyel a legfelsőbb bíróság.

A szlovák rendőrök Zs. Imrét a március 23-án Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján tartóztatták le, a veszprémi bíróság márciusban zsarolásért és testi sértésért öt év börtönbüntetésre ítélte. Pozsony azzal gyanúsítja Zs. Imrét, hogy együttműködött Roháccsal, akit a budapesti Fővárosi Főügyészség emberölés kísérletével és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaéléssel vádol.

Rohácot idén februárban adták ki Magyarországnak emberölési kísérlet miatt, de neve felmerült az 1990-es években Magyarországon elkövetett több robbantásos bűncselekménnyel kapcsolatban, így a budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is. Szlovákiában Michal Kovác volt szlovák államfő fiának elrablásával hozzák kapcsolatba Rohácot.