Kilépett az SZDSZ-ből Sándor Klára

Vágólapra másolva!
Újabb tag lépett ki az SZDSZ-ből. Sándor Klára szerda este, az ATV adásában jelentette be távozását. A párt parlamenti frakciójának ugyanakkor továbbra is tagja marad.
Vágólapra másolva!

Sándor Klára kilépett az SZDSZ-ből, de az SZDSZ frakciójának tagja marad. A politikus - aki a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) ügyvezető elnöke - az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be döntését szerdán este. A kilépéséről szóló levelet kedden írta meg, de a szegedi SZDSZ-elnöknek még nem tudta eljuttatni, mivel a városban jelenleg nincs vezetője a pártnak - mondta.

Múlt hét pénteken Magyar Bálint hagyta ott a pártot, de a frakciónak ő is tagja maradt.

Sándor Klára azt mondta, nem hiszi, hogy a választópolgárok ne látnák, hogy mi a különbség Kuncze Gábor korábbi és Retkes Attila jelenlegi pártelnök között. Azt is mondta, még nincs végleges döntés arról, hogy a Szabadelvű Polgári Egyesület párttá alakul-e, de a céljuk ez.

Az SZDSZ kommunikációs osztályán nem kívánták kommentálni Sándor Klára döntését.

Fodor Gábor korábbi pártelnök vasárnap azt mondta a kilépésekkel kapcsolatban, hogy számára politikailag és erkölcsileg vállalhatatlan, ha a kilépő nem mond le a mandátumáról.

Az SZPE augusztus 17-én alakult, az egyesület tagja több SZDSZ-es politikus, köztünk Hankó Faragó Miklós, Világosi Gábor. Az egyesületet hét főből álló elnökség vezeti, melynek tagjai: Ara-Kovács Attila, Hankó Faragó Miklós, Litván Györgyné, Sándor Klára, Subasicz Éva, Világosi Gábor, Wittinghof Tamás.