Kisgyerekek fosztogatták egy szegedi iskola diákjait

Vágólapra másolva!
Gyerekkorú diákok rabolták ki és fenyegették veréssel társaikat egy szegedi általános iskolánál az elmúlt napokban. Volt olyan gyerek, akitől még a nadrágszíját is elvették; a gyerekbandát kedden fogta el a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Kisiskolás rablóbandát fogott el a rendőrség Szegeden: a gyerekek veréssel fenyegették a többi diákot egy általános iskolánál, és elvették tőlük értékeiket. Az erőszakoskodó fiatalokat előzetes felderítés után kedden kapta el egy helyi rendőrjárőr.

Az ifjú rablók a rendőrség adatai szerint legalább 3 gyerekkorú (14 évesnél fiatalabb) és egy fiatalkorú (14-18 év közötti) diákot fosztottak ki, tőlük hétfőn egy 30 000 Ft-t értékű mobiltelefont, valamint némi készpénzt zsákmányoltak. Az egyik áldozatról még a nadrágszíját is leszedték - olvasható a rendőrség közleményében.

A szegedi nyomozók a feljelentést követően tüzetes adatgyűjtés, valamint tanúkutatások során jutottak el az elkövetőkhöz, akiket kihallgattak. Mivel azonban a rablók között is voltak gyerekkorúak, ellenük a rendőrség nem sokat tehetett: a banda fiatalkorú tagját azonban őrizetbe vették, ellene büntetőeljárás indult.