Újabb vádemelési javaslat Kolompár Orbán ellen

Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslattal zárult az a nyomozás, amelyet Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai ellen indított a VPOP. Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítják a politikust. Kolompárnak nem ez az első ilyen ügye.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Vám és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és kilenc társa ellen, akiket jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítanak. Az ügyészség 30 napon belül dönt vádemelési javaslatról - közölte a Kecskeméti Városi Ügyészség.

A vámosok egy éve nyomoznak az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat elszámolásaival kapcsolatban a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezeténél, melynek Kolompár Orbán a vezetője.

Másik ügyében októberben indul per

Egy másik ügyben a Kecskeméti Városi Ügyészség 2008. decemberében, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat Kolompár Orbán és három társa ellen. A vád szerint a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet valótlan számlákkal igazolt egy pályázaton nyert 13 millió forint vissza nem térítendő támogatásból 7,2 millió forintot.

Ebben az ügyben a tárgyalás is ki volt tűzve, de elhalasztották, mert a gyanúsítottak közül ketten regisztrált jelöltként szerepeltek egy párt listáján a június 7-ei európai parlamenti választáson, és ezért mentelmi joguk volt. A per októberben kezdődik.