Félretették a terézvárosi csendrendeletet

Vágólapra másolva!
Nem tárgyalja csütörtöki ülésén a vitatott csendrendeletet a terézvárosi képviselő-testület, majd csak októberben veszik napirendre az ügyet. Addig marad a szeptember elseje óta érvényben lévő rendelet.
Vágólapra másolva!

Nem módosítja a főváros VI. kerületének képviselő-testülete a szeptember elején életbe lépett helyi csendrendeletet, pedig több civil szervezet is azt akarta elérni, hogy a csütörtöki testületi ülésen változtassák meg a szabályozást. Az önkormányzat honlapján elérhető dokumentumok szerint nem szerepel a csütörtöki képviselő-testületi ülés napirendjén ez a téma.

Szilágyi Erika, az önkormányzat sajtóreferense csütörtök reggel azt mondta, hogy nem érkezett olyan képviselői módosító indítvány, amely alapján napirendre vehették volna a rendelet módosítását. Egyelőre folynak az egyeztetések a polgármester és a civilek között, és csak ezek lezárulta után, októberben veszik napirendre az ügyet.

A hét elején, mintegy háromszáz ember gyűlt össze Budapesten, a VI. kerületi önkormányzat Eötvös utcai épülete előtt, hogy a helyi csendrendelet ellen tiltakozzon: a szervezők egy petíciót is bejuttattak az épületbe.

A takarodo.com által szervezett demonstráción átadott petíció szövege szerint a civilek azt kérik az önkormányzattól, hogy vonja vissza a rendeletet, amelynek értelmében a helyi vendéglők este 10 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva, és akkor is csak éjjel egyig. A civilek szerint a rendelet ellehetetleníti a vendéglők és az üzletek működését, és ezzel anyagi kárt okoznak a kerületnek is.