Vágólapra másolva!
Október elsejétől újrakezdődhet országszerte a kerékbilincsezés, amit szeptemberben átmenetileg felfüggesztettek a rendezetlen törvényi háttér miatt - írja a Magyar Nemzet. Az igazságügyi tárca rendelettervezete szerint egységesíti fogják a büntetési összegeket.
Vágólapra másolva!

Október elsején léphet hatályba a kerékbilincsezési gyakorlatot szabályozó rendelet - írja a Magyar Nemzet. A lap birtokába került az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) rendelettervezete, amely szerint egységesíteni akarják a büntetéseket, melyeket korábban az önkormányzatok, külsős cégek szabadon választhattak meg.

A szabálytalanulkodó járművek elszállítása áfa nélkül Budapesten 13 ezer, a megyei jogú városokban 9 ezer, a többi településen pedig 6 ezer forint lenne. A tárolásért naponta 2 ezer forintot kell majd fizetni, a rögzítésért, vagyis a kerékbilincs felhelyezéséért 6500 forintot számolnak fel - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

Kerékbilincset a rendelettervezet szerint csak akkor lehet majd alkalmazni, ha az feltétlenül szükséges ahhoz, hogy megállapítsák, ki a jármű üzemben tartója vagy használója.

A kerékbilincsezést szeptember 1-től az egész országban felfüggesztették átmenetileg a rendezetlen törvényi háttér miatt.