Nem a buszon balhézók okozták az utas halálát

Vágólapra másolva!
Rosszul lett és meghalt egy idős utas a BKV egyik buszán, amelyen két utas rátámadt a sofőrre. Az elkövetők elmenekültek, az esetet a rendőrség vizsgálja. A BRFK szerint a 75 éves férfi halálát nem az atrocitás okozta.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint egy 170 centiméteres, 45 év körüli, vékony, őszülő férfit, valamint egy negyvenes festett szőke nőt keresnek. A két elkövető a Forrásliget lakóparknál betörte a sofőr ajtaját, többször megütötté a jármű vezetőjét, arra hivatkozva, hogy az nem állt meg egy megállóban, annak ellenére, hogy ők állításuk szerint jelezték a leszállási szándékukat.

A 160-as busz vezető ekkor megállította a buszt, az elkövetők pedig leszálltak. Ezzel egy időben halt meg a 75 éves, budapesti férfi. A BRFK sajtóügyeletese szerint a férfi természetes halállal halt meg, nincs ok-okozati összefüggés a haláleset és az atrocitás között. A rendőrség ügyben egyelőre közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

A BKV korábban azt közölte, hogy a vezetőségük keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépüljön az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járművekben történteket rögzíti. Két járműre kísérleti jelleggel már felszerelték a kamerákat, de hatékony törvényi védelmet is sürgetnek. Hozzáteszik: számítanak az adatvédelmi biztos támogatására.