Magyar Nemzet: Gyurcsány visszatér a kampányban

Vágólapra másolva!
Főként vidéki rendezvényeken kampányolna az országgyűlési választások előtt Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint szinte biztos, hogy Gyurcsány a választások után fontos posztra pályázik majd, így lehet, hogy főpolgármester-jelölt lesz.
Vágólapra másolva!

Várhatóan Bajnai Gordon jelenlegi, és Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök is részt vesz majd az MSZP választási kampányában, a párt miniszterelnök-jelöltjét valószínűleg novemberben nevezik meg - írja vezető szocialista politikusokra hivatkozva a Magyar Nemzet szombati száma. A lap úgy tudja, hogy Gyurcsányra elsősorban az MSZP vidéki kampánykörútjának állomásain számítanak.

A Magyar Nemzet szerint szinte biztos, hogy Gyurcsány az MSZP országos listáján megkapja az első tíz helyének valamelyikét, majd a választások után magas politikai tisztséget pályáz meg. előfordulhat, hogy Gyurcsány a szocialista párt főpolgármester-jelöltje lenne, de ez még nem dölt el, hiszen erre a posztra többen is pályáznak, például Hagyó Miklós jelenlegi főpolgármester-helyettes.

Az MSZP várhatóan még novemberben megnevezi miniszterelnök-jelöltjét. A Magyar Nemzet forrása szerint a párt vezetői egyre inkább úgy gondolják, hiba volt korábban kimondani, hogy fiatal, energikus jelöltet kívánnak állítani, ezért a jövőben ezt nem is emlegetik majd. A kormányfő-jelöltek között jelenleg a legtöbben Gráf József agrárminisztert tartják esélyesnek (Gráf korábban többször is tagadta, hogy vállalná a miniszterelnöki posztot).