Megdöbbent a kórház Bujtor halálán

Vágólapra másolva!
Kecsegtető volt Bujtor István állapota, ezért is döntöttek úgy, hogy kiengedik a veszprémi kórházból, és Budapestre szállítják - közölte a kórház orvos igazgatója, aki szerint a kórházat megdöbbentette a színész halála. Bujtort Veszprémben ápolták másfél hónapon át a halála előtt.
Vágólapra másolva!

A veszprémi kórházat megdöbbentette Bujtor István halála - ebben az intézményben kezelték másfél hónapon át a színész-rendezőt. Tótth Árpád, az intézmény orvos- és minőségügyi igazgatója szerint kecsegtető volt Bujtor állapota. Amikor átszállították egy budapesti kórházba, joggal reménykedhettek felépülésében.

Tótth Árpád hozzátette, hogy a kórház aneszteziológus főorvosa is Bujtor Istvánnal tartott átszállításakor, és állapotában semmilyen változást nem vett észre az út során. Már másfél hete sem lélegeztető gépre, sem pedig művese kezelésre nem szorult a színész, állapota reménykeltő volt. Ezért is döntöttek a családdal és több orvossal együtt arról, hogy Budapestre szállítják rehabilitációra - tette hozzá.

Tótth szerint ugyanakkor tény, hogy akkor is felmerülhetnek olyan komplikációk, amelyek halálhoz vezethetnek, ha egy beteg - mint ahogy a színész is - túl van a kritikus és életveszélyes állapoton. Arról továbbra sem akart nyilatkozni az orvos igazgató, hogy miért került kórházba másfél hónappal ezelőtt a színész.

Bujtor István pénteken halt meg váratlanul. Hatvanhét éves volt. A színészről, betegségéről és haláláról szóló minden cikkünket megtalálja itt.