Gázpisztollyal lőtt támadójára egy fideszes politikus

Vágólapra másolva!
Kolumbán György, Esztergom fideszes önkormányzati képviselője gázpisztollyal lőtt rá arra a férfira, aki a város főterén megtámadta. A rendőrség szerint a politikus és a támadója is nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
Vágólapra másolva!

Gázpisztollyal lőtt támadójára Kolumbán György Esztergom fideszes önkormányzati képviselője - ezt maga a képviselő erősítette meg vasárnap az MTI-nek.

A politikus azt mondta: egy férfi lépett oda hozzá Esztergom főterén, egy papírlapot tartott elé, majd amikor olvasni kezdte, arcon ütötte. Ő ekkor rálőtt - az engedéllyel tartott - gázpisztolyából. A támadó nem sokkal később visszatért, akkor ágyékon rúgta a képviselőt, aki ekkor ismét rálőtt.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta az MTI-nek, hogy szombat este összeverekedett két 65 év körüli férfi Esztergom főterén. Egyikük többször megütötte, majd ágyékon rúgta a másikat, aki válaszul gázfegyverrel közelről kétszer arcon lőtte.

A rendőrség szerint mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek. A verekedő férfi ellen garázdaság gyanújával indítanak eljárást, a gázpisztolyt használó férfinél pedig vizsgálják, jogos önvédelemről volt-e szó.

Megpróbáltuk otthonában elérni Kolumbán Györgyöt, azonban többszöri megkeresésünkre se reagált.