Orbánról mesél a tupírozott hajú Dávid Ibolya

Vágólapra másolva!
Bár már évek óta feszült a viszony Orbán Viktor és Dávid Ibolya között, az MDF-elnök hamarosan megjelenő Playboy-interjújából az derül ki, hogy közös kormányzásuk idején még jóban voltak egymással. Az egyik magazinfotón szokatlan, feltupírozott frizurával megjelenő Dávid beszélt például arról, hogy 1998-ban Orbán kifejezetten őt akarta miniszternek, pedig az MDF-ből hárman is aspiráltak a kormánytagságra.
Vágólapra másolva!

Különböző ruhákban és pózokban, szokatlan, feltupírozott frizurával szerepel a Playboyban Dávid Ibolya MDF-elnök, aki a Havas Henriknek adott interjújában beszélt gyermekkoráról, házasságáról és politikai pályájáról. Utóbbinál hosszan beszélnek Orbán Viktor Fidesz-elnökről, akivel az utóbbi években elmérgesedett a viszonya Dávidnak, de az interjúból az derül ki, hogy kezdetben jó volt a kapcsolatuk.

Dávid Ibolya az egyik Playboy-fotón

Az 1998 és 2002 közötti Orbán-kormányban való részvételéről például elmondta, hogy a kormányalakítás előtt az MDF-ben - amelynek akkor még nem ő volt az elnöke - akkoriban hárman is aspiráltak a miniszterségre, és ő ugyan nem jelentkezett be a posztra, de Orbán Viktor ragaszkodott hozzá. Dávid beszélt arról is, hogy Orbán a szociális területet szemelte ki neki, de ő kérte, hogy jogászként az igazságügyi tárcát vezethesse. Az interjúban Dávid elmondta azt is: nem igazak azok a legendák, hogy minisztereknek fel kellett volna állniuk, amikor Orbán belépett a terembe. "Amikor Orbán Viktor kormányülésre jött, rendszeresen kint voltunk az előtérben, beszélgettünk, kávéztunk. Ilyen 'osztály, vigyázz, felugrani!' biztosan nem volt" - fogalmazott.

Az MDF elnöke arról is beszélt, hogy miniszterelnöksége idején ellent lehetett mondani Orbánnak. Hozzátette azonban, hogy az MDF és a Fidesz közti koalíciós megállapodás miatt könnyebb helyzetben volt, amint azok a miniszterek, akiknek a széke a miniszterelnök jóindulatától függött. Az interjúban Dávid hosszan mesél gyerekkoráról, ügyvédi pályafutásáról. Elmondta, hogy Tamási egyik ügyvédi irodájába például csak azután vették fel, hogy megivott egy pohárral a helyi "tuskósi rettenetesmek" hívott pálinkából.