MN: Utakat is megbénítanának a dühös vasutasok

Vágólapra másolva!
Nem értik a vasutas szakszervezetek, miért a MÁV-val kellene tárgyalniuk arról, hogy ne vonjon el a kormány 40 milliárd forintot a vasútból. A masiniszták dühösek, sokan nemcsak egyszerűen sztrájkolnának, hanem még az utakat is elzárnák a szerelvényekkel.
Vágólapra másolva!

A közúti közlekedést is megbénítanák a vasutasok egy sztrájk esetén, bár ez még nem mondható a szakszervezetek hivatalos forgatókönyvének - írja a Magyar Nemzet szerdai száma. A napilap azzal kereste meg a vasutas szakszervezeteket, hogy igaz-e az információ, miszerint vonatokkal állnák el a vasúti átjárókat, ha sztrájkra kerülne sor. Ezt nem cáfolták az érdekvédők.

A vasúti dolgozók dühösen reagáltak a Magyar Nemzet szerint a kormány válaszára, melyben "gyakorlatilag azt javasolják, hogy a MÁV-val állapodjanak meg a szakszervezetek" - írja a lap. Az érdekvédők szerint nonszensz, hogy a kormány 40 milliárd forintot akar kivonni a MÁV-ból, és a szakszervezeteket pont a vasúttal ültetné le tárgyalni az elvonásról. Ezért fontolgatják az "elkeseredett és dühös vasutasok" az átjárók lezárását is.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) kedden közölte, hogyha hét nap alatt nem lesz eredménye a kormánnyal zajló tárgyalásoknak, akkor nemcsak figyelmeztető, hanem általános sztrájkot hirdetnek.