67 millióval állt fel a MÁV vezérhelyettese

Vágólapra másolva!
A MÁV 2006 tavaszán távozott humánpolitikai vezérigazgató-helyettese 67 milliót kapott távozásakor négy éves munka után - közölte a tv2. Másfél évvel később a MÁV egy olyan céggel kötött tanácsadói szerződést, amely a vezérhelyettes nevén van.
Vágólapra másolva!

Több mint 67 millió forintot kapott a MÁV-tól távozásakor Kugler Flórián, majd egy nevén lévő céggel kötött szerződést a MÁV - közölte a tv2 híradója.

Kugler 2002 és 2006 között volt a MÁV humánpolitikai vezérigazgató-helyettese, 2006 tavaszán távozott a cégtől, ekkor 15 millió forintot kapott arra az időre, amikor dolgoznia már nem kellett, mert felmentés alatt állt, 51 millió forintot pedig végkielégítésként kapott meg.

A tv2 azt állította, hogy a MÁV által korábban nyilvánosságra hozott, a cég által kötött megbízási szerződések közül az egyiket 2007 novemberében a Morus-2000 KFT.-vel kötötték tanácsadásért. A szerződés értelmében a cég 13 és fél millió forintot kapott. A televízió által bemutatott cégbírósági papírok szerint a Morus-2000 Kft. ügyvezetője Kugler Flórián. A tv2 műsora szerint a MÁV nem reagált érdemben azt firtató kérdésükre, hogy miért kötöttek tanácsadói szerződést Kugler cégével.