Nyilvánosak lesznek a fővárosi cégek szerződései

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozzák október végéig az összes fővárosi cég szerződését 2003-ig visszamenőleg. Horváth Csaba, szocialista főpolgármester-helyettes szerint a felügyelőbizottságokban pedig felváltanák a politikai delegáltakat szakemberekkel.
Vágólapra másolva!

Október 31-ig nyilvánosságra hozzák a főváros valamennyi cégének szerződéseit 2003. január 1-jéig visszamenőleg - jelentette be Horváth Csaba, szocialista főpolgármester-helyettes pénteken. Mint mondta, a fővárosi önkormányzat cégeinél nyilvánvalóan nem lehetnek titkok, ezért a BKV szerződéseihez hasonlóan átláthatóvá kell tenni a szerződéseket.

Az elképzelések szerint a jövőben a felügyelőbizottsági helyekre pedig nem pártpolitikusokat delegálnának, hanem szakirányú végzettséggel rendelkező szakembereket küldenének - tette hozzá Horváth.

A végkielégítési botrányok után a BKV visszamenőleg megvizsgálta a 2003 óta kifizetett 10 millió forint feletti összegű végkielégítéseket, összesen 100 vezető szerződését nézték meg. A vizsgálat anyagát, és a BKV 2006-tól megkötött szerződéseinek listáját elérhetővé tették a közlekedési cég honlapján.