Ezer magyart csuktak le idén külföldön

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Ebben az évben eddig ezer magyart dugtak rács mögé külföldön hosszabb-rövidebb időre, többségük egy-két napon belül szabadult, jogerős büntetést külföldön 181-en töltenek börtönben - írta a Népszabadság.

A magyar elkövetők körében az erőszakos bűncselekmények viszonylag ritkák, annál gyakoribbak a vagyon elleniek, de akad prostitúció és kábítószer-csempészet is. A legsúlyosabb ítélet hét-nyolc év, amelyet rendszerint harmadolnak: a magyarok általában nem szerepelnek a külföldi államok bűnözési statisztikáiban.

A jogerős büntetésüket töltők közül 132-en Európában ülnek, negyvenen Amerikában (harmincan Közép- és Dél-Amerikában), öten Afrikában, illetve a Közel-Keleten, hárman Ausztráliában és egy ember Ázsiában. Talán más tényezők mellett a gazdasági válság is közrejátszik abban, hogy az idén mintha többen próbálkoznának külföldi munkavállalással, így több a bajba került magyar állampolgár is - mondta F. Tóth Gábor, a Külügyminisztérium konzuli főosztályának munkatársa a lap szombati számában.