A kapu mögött élt a kőbányai lövöldözés áldozata

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, egyet életveszélyes sérüléssel vittek kórházba a mentők hétfőn Kőbányáról egy lövöldözés után. Az áldozat egy afgán boltos, aki a környéken lakók szerint visszavonultan élt családjával, de gyakran jelentek meg nála ismeretlenek drága autókkal. A bűncselekmény után a háznál megjelent külföldiek nem nyilatkoztak, de a fejükre mutogattak pisztolylövést imitálva.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, egy pedig életveszélyesen megsebesült egy lövöldözésben hétfő reggel a főváros X. kerületében, a Kada utca egyik családi ház udvarán - közölte az [origo]-val a BRFK sajtóügyeletese. A két afgán férfire a család többi tagja talált rá, ők értesítették a rendőrséget reggel hét óra után nem sokkal. A X. kerületi Kada utca és a Harmat utca kereszteződését lezárták, a forgalmat elterelték.

A kiérkező járőrök és mentősök egy embert holtan találtak, másik áldozatot kórházba vitték. A sérültet életveszélyes állapotban, folyamatos lélegeztetés mellett vitték a Baleseti Intézetbe - közölte az [origo]-val az Országos Mentőszolgálat. Megműtötték, de továbbra is életveszélyes állapotban van - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az esti órákban Sárvári András, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ igazgatója.

A lövöldözés oka a Független Hírügynökség értesülései szerint elszámolási vita volt, de ezt a rendőrség nem kívánta kommentálni. A nyomozók a helyszínen egy húszfős - a hírügynökség szerint - afgán csoportot hallgattak ki. A Független Hírügynökség szerint mindkét férfit fejbe lőtték. Bár a rendőrség ezt az információt nem kívánta kommentálni, erre utalhat az is, hogy a bűncselekmény helyszínén összegyűlt, a családot feltehetően ismerő külföldiek tudósítónk szerint pisztolylövést imitáló mozdulattal mutogattak a fejükre.

Kapuk mögött éltek

A lövöldözés helyszínéhez közeli zöldséges szerint az áldozat 4 gyerekes családapa. Úgy tudja, hogy a férfinek a józsefvárosi piacon volt üzlete. Tudósítónk szerint a férfinek a kőbányai úton van edényboltja. A boltban két férfi ült, amikor tudósítónk ott járt, de úgy tettek, mintha kérdéseit meg sem hallanák.

Egy, a bűncselekmény közelében lakó idős nő azt nondta, hogy a család zárkózottan élt, de jómódúnak tűntek, időnként nagy és drága kocsikkal jöttek hozzájuk vendégek. A nő szerint reggel 7 körül jajveszékelésre lettek figyelmesek, majd rövid idő alatt sok rendőr és afgán gyűlt össze a környéken, utóbbiak dulakodtak is, a rendőröknek kellett őket szétválasztani.

Egy másik, szintén a környéken lakó ember is azt mondta, hogy "a kapu mögött éltek". A bűncselekmény helyszínén összegyűlt afgánok tudósítónknak annyit mondtak: "semmi információ".

A helyszín hétfőn kora délután is rendőrségi szalaggal volt körbevéve, még folyik a helyszínelés - jelentette az [origo] tudósítója. A kertvárosias környéken álló tetőtér-beépítéses családi házzal szemben körülbelül 20 afgán férfi gyűlt össze, akik nem túl közlékenyek. Egyikük, egy középkorú, férfi az [origo]-nak azt mondta, csak annyit tudnak, hogy a ház tulajdonosa reggel munkába indult, és akkor érte a lövés. "Boltos volt, egy egyszerű boltos."