Védi az NFÜ a 40 millióért épült mini kilátót

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint reális, hogy közel 40 millió forintból építették meg a bodrogkeresztúri kilátót, amely mindössze 40 centiméter magas. Az uniós pénzből finanszírozott építmény állítólag azért került ilyen sokba, mert rendbe kellett tenni a körülötte lévő fenyvest és az ide vezető utakat.
Vágólapra másolva!

Reálisnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a 40 centiméteres bodrogkeresztúri kilátóra fordított 39 millió forintot. Ekkorára is tervezték, és azért volt rá szükség, mert a turisták eddig a közeli vízmű dombjáról bámészkodtak, ami nem nyilvános terület - számolt be hétfőn az RTL Híradó, amely vasárnap mutatta be a bruttó 39 millió forintból épült, 40 centiméteres bodrogkeresztúri kilátót és a körülötte kialakított pihenőhelyet.

Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szóvivője azt mondta: 19-20 millió forint volt a tereprendezés, az ősfenyves rendberakása és a tisztítás, a másik nagy rész az infrastruktúra megépítése, a gyalogjárók, autóutak megépítése. A kilátót uniós pénzből építették.

Mint mondta, a bodrogkeresztúriak azért adtak be pályázatot a kilátóra, mert a turisták eddig a vízmű dombjáról bámészkodtak, pedig ez tilos. Igaz, a tetejéről messzebb ellátni, mert a kilátó sokkal alacsonyabb. A szóvivő szerint ugyanakkor szándékosan tervezték ekkorára, a projekt megálmodója és kitalálója egy neves építész, és a szakvélemények szerint is ez a hely abszolút alkalmas arra, hogy a panorámát biztosítani tudja. Ezért szerinte felesleges oda több méter magas emelvényt vagy kilátót építeni.