Havi 900 ezret keres a brókerbotrány egyik elítéltje

Vágólapra másolva!
Két állami cégtől havi 900 ezer forint fizetést kap Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi helyettes államtitkára, akit a brókerbotrány miatt néhány hónapja jogerősen elítélt a bíróság - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Mintegy bruttó 900 ezer forintnyi fizetést kap havonta két állami cégtől Kodela László egykori kancelláriai helyettes államtitkár, akit a brókerbotrány miatt néhány hónapja jogerősen elítélt a bíróság - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Kodela fizetést kap a Magyar Közlöny-, Lap- és Könyvkiadótól, amelynek a mai napig ő az ügyvezető igazgatója. A kiadó honlapján nyilvánosságra hozott adatok szerint Kodela bruttó 850 ezer forintot keres havonta. Kodela a Zalaerdő Zrt. felügyelőbizottságának is tagja, itt havi 34 ezer forintot kap.

Kodela Lászlót idén júliusban jogerősen 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélte adócsalás miatt a Fővárosi Ítélőtábla. Ezzel enyhítették az elsőfokú bírósági ítéletét, amely felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a volt helyettes államtitkárra. Kodelát azért vádolták adócsalással, mert nem szerepeltette adóbevallásában azt a százezer eurót és százezer dollárt, amit Kulcsár Attilától, a brókerbotrány főszereplőjétől kapott.