Bezárták a Verseny utcai ócskapiacot

Vágólapra másolva!
Bezárta a Verseny utcai ócskapiacot a VIII. kerületi önkormányzat: a telepre az előzetes bejelentésnek megfelelően csütörtök reggel már nem engedték be az embereket. A piac megfelelő engedéllyel újra kinyithatna ugyan, de nem tudni, hogy ezt mikorra kaphatja meg az eddigi üzemeltető.
Vágólapra másolva!

Az ígérteknek megfelelően csütörtökön bezárt a Verseny utcai ócskapiac, amelyet a hiányzó működési engedély miatt záratott be a józsefvárosi önkormányzat. A piac reggel nem nyitott ki, oda már csak azok az árusok mehettek be, akiknek ingósága maradt a piac területén.

Az önkormányzat szerint a piac üzemeltetője azt mondta az árusoknak, hogy csak ideiglenesen zárják be a helyet. A piac az önkormányzat szerint is újra kinyithat, amint az ehhez meglesznek a szükséges engedélyek, amelyeket az önkormányzat szerint az üzemeltető hibájából nem sikerült időben beszerezni. Az új üzemeltető által benyújtott engedélykérelem jelenleg elbírálás alatt áll, de nem tudni, hogy mikor hagyják jóvá.

A piac bezárását, amely az árusok szerint több ezer ember megélhetését biztosította, a hiányzó engedély mellett számos más panasszal és hiányossággal indokolta a kerületi jegytő. A piac bezárásának okairól, a piac működéséről és az ügy hátteréről korábbi helyszíni riportunkban, itt olvashat.