Vágólapra másolva!
Pár nappal ezelőtt szeptemberi fizetését is átutalta az erzsébetvárosi önkormányzat az előzetesben lévő Hunvald György polgármesternek az RTL Híradójának értesülése szerint. Bár az igazságügyi minisztérium nemrég úgy foglalt állást, hogy nem jár a börtönben lévő politikusnak fizetés, az önkormányzat továbbra is azt állítja, nem dönthetnek a pénz leállításáról.
Vágólapra másolva!

Szeptemberre járó fizetését is megkapta néhány napja Hunvald György - tudta meg az RTL Híradó. Erzsébetváros polgármestere február óta előzetes letartóztatásban van, mégis kapja polgármesteri fizetését. Költségtérítését nem veszi fel, hanem egy letéti számlára utaltatja. Ezt ebben a hónapban már nem kapta meg, fizetése viszont továbbra is érkezik a felesége számlájára.

Gergely József, szocialista alpolgármester korábban azt mondta, nem tehetnek mást, szerinte a képviselőtestületnek nem áll hatáskörében erről a kérdésről dönteni. A politikus szerint csak Hunvald Györgynek van lehetősége arra, hogy lemondjon a fizetéséről.

Sebes Péter, a polgármester jogi képviselője azt mondta: Hunvald Györgyöt sem az önkormányzati hivataltól, sem máshonnan nem kérték meg arra, hogy mondjon le a fizetéséről. Nem is tudná megtenni, mert erre a családjának szüksége van - tette hozzá.

Az önkormányzat kérdésére azonban az igazságügyi minisztérium állásfoglalásában azt válaszolta: "Az előzetes letartóztatásban lévő köztisztviselők és polgármesterek esetében - több törvény együttes értelmezésével - a jogi helyzet most is világos, számukra nem jár díjazás."

Az RTL Híradó kereste az erzsébetvárosi önkormányzat szóvivőjét, de nem akart nyilatkozni. Egy közleményt küldött, amelyben azt írja, hogy az önkormányzatnál továbbra sem tudják, hogy ki jogosult Hunvald György fizetéséről dönteni, ezért újabb kérdéssel fordulnak az igazságügyi miniszterhez.

Hunvaldot erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna. Az ügynek eddig 21 gyanúsítottja van.