Drótkötél rántotta földre a sárkányrepülőt

Vágólapra másolva!
Nem akadt ki a vontatásra használt drótkötele annak a sárkányrepülőnek, aki szombaton zuhant le Zalaegerszegen. A férfit autóval vontatták a magasba, de végül a földre ránotta a drótkötél.
Vágólapra másolva!

Két sikeres felszállás után a harmadiknál zuhant le és vesztette életét az a sárkányrepülő, aki szombaton zuhent le a zalaegerszegi repülőtéren - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet vasárnap. A férfi a harmadik - autóvontatásos - felszállás során zuhant le, miután eddig tisztázatlan okból nem oldott ki időben a vontatókötele.

Az eddigi vizsgálat szerint a sárkányrepülő 300 méter magasból zuhant a földre. A rendőrség további vizsgálatra lefoglalta a vontatáshoz használt eszközöket, a vontatóautót, a vontatókötelet, valamint az autó, illetve a sárkányrepülő kioldószerkezetét.

Szombaton a repülőtéren éppen a zalaegerszegi sárkányrepülős klub létrehozásának 30. évfordulóját ünnepelték. Többen is repültek motoros- és úgynevezett gyalogsárkánnyal - amin nincs motor -, minden gond nélkül. A balesetet feltehetően műszaki hiba okozta, ezért nem tudta leoldani magát a drótkötélről sem a pilóta, sem az őt vontató autó vezetője. A repülőst gyakorlatilag a földre rántotta a drótkötél.