Heten haltak meg az utakon vasárnap óta

Vágólapra másolva!
Vasárnap estétől hétfő délig összesen hét halálos kimenetelű közlekedési baleset történt országszerte. A Ráckeve és Kiskunlacháza közti utat lezárták. A rendőrség az eső miatt fokozott óvatosságot és türelmet kér az autósoktól.
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt a Ráckeve és Kiskunlacháza közötti úton egy hétfő reggeli balesetben. Belicza Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: háromnegyed 8 körül egy teherautó és egy személyautó ütközött össze frontálisan. A személyautó sofőrje és két utasa azonnal meghalt. A baleset körülményeit még vizsgálják, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a teherautó vezetője váratlanul áttért a szemközti sávba, ezért ütközött össze a szemből jövő autóval. A Ráckeve és Kiskunlacháza közti utat lezárták.

A helyszínen meghalt az a személygépkocsit vezető férfi, aki autójával Tabdi belterületén egy fának ütközött - közölte hétfőn az MTI-vel a rendőrség. A helyi lakos vasárnap délben egy útkereszteződésben eddig még ismeretlen okból leszaladt az útról - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Győr határában a helyszínen meghalt egy autóvezető nő, amikor kocsija összeütközött egy autóbusszal hétfőn, az 1-es úton - közölte a rendőrség az MTI-vel. Egy türelmetlen autós egy mellékútról kanyarodott ki a szerencsétlenül járt nő kocsija elé. A 35 éves nő ijedtében félrerántotta a kormányt, ekkor ütközött össze a szemközti sávban közlekedő autóbusszal. A nő holttestét tűzoltók emelték ki a járműből. A buszon utasok nem voltak, a buszvezető nem sérült meg - közölte Kósa Mihály, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. A helyszínelés idején félpályás rendőri irányítás mellett halad a forgalom.

A helyszínen meghalt annak a személyautónak a vezetője, amelyik egy kamionnal ütközött hétfőre virradóra a 81-es főúton, Sárkeresztes térségében - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem. Az útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idején teljes útzár volt, amelyet feloldottak, miután hajnali fél négy előtt a tűzoltók levonultak a helyszínről - mondta Szén Zoltán tűzoltó őrnagy, a Fejér-megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Vasárnap este Körösladány és Szeghalom között egy férfi meghalt, hárman súlyosan, négyen könnyebben megsérültek, mikor két autó karambolozott.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: az elmúlt napokban kirívóan sok halálos közlekedési baleset történ, péntek óta 12-en haltak meg közlekedési balesetben. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, tartsanak nagyobb követési távolságot. Figyeljenek jobban egymásra, legyenek türelmesebbek vezetés közben, és hajtsanak lassabban.