Az SZDSZ szerint csak ők nagyvonalúak BKV-ügyben

Vágólapra másolva!
Csak az SZDSZ akarta visszahívni a BKV végkielégítési botránya miatt a BKV igazgatóságába és felügyelő bizottságába delegált tagjait, a többi párt erre nem volt hajlandó - állítja az SZDSZ. A fővárosi közgyűlés hétfői zárt ülésen tárgyalt a két testület tagjainak visszahívásáról, a döntést azonban elnapolták.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a fővárosi pártok közül egyedül az SZDSZ hívta vissza a BKV Zrt. igazgatóságába és felügyelő bizottságába delegált tagjait - olvasható a párt keddi közleményében. Az SZDSZ közölte: minden pártnak kötelessége lenne visszahívni a korábbi testületi tagokat, hogy jelezzék, fel akarják számolni a BKV utóbbi években kialakult átláthatatlan működési gyakorlatát.

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn elnapolta a BKV igazgatótanácsába és felügyelőbizottságába delegált tagok visszahívásáról szóló javaslatot. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes előterjesztésében konkrét személycserékre tett javaslatot, de a zárt ülésen - a Független Hírügynökség szerint - a pártok nem tudtak egyetértésre jutni.

Az [origo] fővárosi SZDSZ-es forrásból úgy értesült, az MSZP csak akkor ment volta bele a tagok visszahívásába, ha a Fidesz is visszahívja a saját delegáltjait. Ez azonban az SZDSZ és a Fidesz számára nem volt elfogadható.

Az ügyben azért rendeltek el zárt ülést, mert a jelöltek között akadt olyan, aki nem akarta, hogy kinevezése előtt nyilvánosságra kerüljön a neve. Demszky Gábor főpolgármester még szeptember elején jelentette be, hogy a BKV végkielégítési botrányai miatt visszahívják a BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjait.

A BKV-nál a végkielégítési botrány július végén pattant ki, miután kiderült, hogy a cégtől több vezető is jelentős végkielégítésekkel távozott. A humánpolitikai igazgatót, Szalainé Szilágyi Eleonórát ráadásul tovább foglalkoztatták, miután kifizették neki a 100 millió forintos végkielégítését. A rendőrség végül hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a gyanús végkielégítések miatt.