Több ezer BKV-jármű kapna utastájékoztató rendszert

Vágólapra másolva!
Több mint kétezer jármű kapna fedélzeti berendezéseket, és több mint ezerben helyeznének el utastájékoztató rendszert a BKV terve szerint. A fővárosi közlekedési cég már ki is írta a nyílt közbeszerzést, amelynek december 15-én várható az eredményhirdetése.
Vágólapra másolva!

A felszíni és felszín alatti közösségi közlekedésben forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer kiépítésére, majd üzemeltetésére írt ki nyílt közbeszerzést a BKV Zrt. - a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A BKV célja a forgalomirányítás, az utastájékoztatás és az utasinformációs rendszer egységes szemléletű fejlesztése. Ennek keretében 2295 járműbe akarnak beépíteni fedélzeti berendezést, 1449 járművet pedig bevonnának a fedélzeti utastájékoztatásba. A megállókban, és csomópontokon 257 új utastájékoztató kijelzőt szeretne a cég telepíteni. A BKV feladatának tekinti még 30 forgalmi csomópontban a jelzőlámpa befolyásolását.

Az ajánlatok beadási határideje november 20. A legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, az értékelési szempontok közül első a vállalási ár, második a rendszerbevezetés nettó ára, míg a harmadik az ötéves üzemeltetési díj. Az eredményhirdetés december 15-én lesz, a szerződéskötés tervezett időpontja december 23.

A közbeszerzés része a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Közép Magyarországi Operatív Programjának, annak a "A közösségi közlekedés versenyképességének javítása" című komponense.