MN: Eljárást akar a Fidesz a nevében tárgyaló cég ellen

Vágólapra másolva!
Jogi eljárást indíthat a Fidesz a Ro-Geo Kft. ellen, amely azt a látszatot keltette a párt szerint, mintha a Fidesszel közeli kapcsolatot ápolna - írja a Magyar Nemzet. A párt szerint csak a Fidesz esetleges választási győzelmére játszanak, hogy abból anyagi hasznot húzhassanak később. A napilap szerint büntetett előéletű ember és Dávid Ibolya sógora is a Ro-Geo tulajdonosa volt vagy az most is.
Vágólapra másolva!

Egy cég a Fidesz nevében folytat tárgyalásokat "különböző gazdasági csoportokkal" - írja a Magyar Nemzet. A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint a Ro-Geo Globál Kft.-vel szemben a párt eljárást akar kezdeményezni. Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója azt még hozzátette: vizsgálják, hogy milyen tényállás alapján tehetnék ezt meg.

A lap szerint főleg Heves és Nógrád megyében próbált a Ro-Geo "az ellenzéki párthoz köthető személyekkel kapcsolatba kerülni", annak a reményében, hogy üzleti hasznot húzhat a Fidesz esetleges kormányra kerüléséből. Ezen kívül a cég honlapján a Magyar Nemzet szerint az állt, hogy a Ro-Geo folyamatosan együttműködik "a Fidesz-MPP kampánystábjával", holott erről valószínűleg szó sincs.

A honlap szerint a Ro-Geo egyik rendezvényén megjelent Illés Zoltán, a Fidesz környezetvédelmi szakpolitikusa. Illés ezt tagadta a lapnak, sőt ő nem is hallott még a Ro-Geóról.

Pesty László, a Tarlós István, budapesti fideszes politikus volt kampányfőnöke, Jakab István, a Magosz elnöke és közvetve Nagy Andor, a környezetvédelmi bizottság alelnöke is kapcsolatba került a céggel. Nagy annyit közölt, tudja, hogy a cég környezetvédelmi feladatokat végez, de ő maga nem lépett velük kapcsolatba. A lap azt írja, hogy Horváth József, az UD Zrt. vezetője is tárgyalt már a Ro-Geo nevében, de Horváth ezt tagadta az újságnak.

A Magyar Nemzet cikke szerint a cég tulajdonosa és ügyvezetője Barbarics Péter, Dávid Ibolya MDF-elnök sógora. A Ro-Geo vasútfejlesztési tanácsadójaként Csáki Zsigmond hevesi polgármestert említik, akit a Fidesz tavaly júliusban kizárt soraiból, mert szembe haladva a párt irányvonalával, privatizálta a város rendelőintézetét.

A lap azt írja, hogy a cég "tulajdonosai között korábban megjelent" Rostás Zsolt, aki börtönben is ült már, és a kesznyéteni vízerőmű eladása miatt lett ismert.