Vágólapra másolva!
Feleségével és lányaival együtt megy el beoltatni magát az újtípusú influenza ellen Székely Tamás egészségügyi miniszter, aki állandó médiaszerepléseivel próbálja eloszlatni a vakcina körüli ellentmondásokat. Székely a Blikk olvasóinak válaszolva közölte, kizártnak tartja, hogy a védőoltás okozta volna egy miskolci nő halálát.
Vágólapra másolva!

A védőoltás körüli ellentmondások eloszlatása érdekében Székely Tamás egészségügyi miniszter szinte naponta tart sajtótájékoztatókat, de elment a Blikk szerkesztőségébe is, ahol a betelefonáló olvasók kérdéseire válaszolt. Székely itt közölte, hogy ő ugyan még nem oltatta be magát, mivel a vakcina "még nincs patikai forgalomban", de "amint kapható lesz az oltás, a feleségemmel és a lányaimmal együtt beoltatom magam".

Hozzátette, hogy a vakcinával a sajtó nyilvánossága előtt oltatja be magát a Magyarországon is több halálesetet okozó vírus ellen. A miniszter komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy megnyugtassa a vakcinától ódzkodó lakosságot. Korábban azt is bejelentette, hogy védőoltással kapcsolatos szerinte alaptalan hírek miatt feljelentést tesz a rendőrségen (erről részleteket ebben a cikkünkben olvashat).

A nyugtalanságot fokozhatta, hogy szerdán kiderült, egy 64 éves miskolci nő két nappal a vakcina beadása után vesztette életét (részletek ebben a cikkünkben). "Kizártnak tartom, hogy az oltás okozta volna a halálesetet. Egy esetleges allergiás reakció, illetve túlérzékenység is azonnal jelentkezett volna. Más pedig nem történhetett, hiszen a befecskendezett elölt vírusok nem képesek szaporodni a szervezetben" - idézte a Blikk Székelyt.

Csütörtökön Falus Ferenc országos tiszti főorvos is arról beszélt, kizártnak tartja, hogy a nő halálát az oltás okozta volna. Szepezdi Zsuzsanna, az Országos Gyógyszerészeti Intézet főigazgatója ugyanakkor szintén csütörtökön azt mondta, hogy még zajlanak a vizsgálatok, bár ő sem tartotta valószínűnek, hogy a vakcinának köze lenne az asszony halálához.