Mozdony szakított ketté egy autót Debrecennél

Vágólapra másolva!
Mozdonynak ütközött egy autó Debrecen közelében. A szerencsétlenségben az autó vezetője meghalt. Az MTI tudósítója szerint személygépkocsit a mozdony kettészakította, egy részét pedig több száz méteren át maga előtt tolta. A MÁV szerint estig késés várható a vonalon.
Vágólapra másolva!

Meghalt annak az autónak a vezetője, amely szombaton egy mozdonnyal ütközött Debrecen közelében, a hajdúszováti vasúti átjáróban.

A keletkezett tűz miatt a vonatok Debrecen-Hajdúszoboszló közötti nem közlekedhettek - közölte a MÁV. A vasúttársaság vonatpótló buszokat rendelt az utasok elszállításához, várhatóan a késő délutáni, esti órákig késések lesznek ezen a vonalon.

A MÁV-Start debreceni fő-menetirányítója szerint késő délutánra egy sínpáron megindult a vonatközlekedés Debrecen és Budapest között, de a baleset helyszínének közelében csak 5 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek a szerelvények. A műszaki mentés, az autó roncsainak a leválasztása a mozdonyról jelenleg is tart. Azon a sínpáron, ahol a baleset történt, csak a felsővezeték átvizsgálása után indulhat meg a közlekedés.

Az MTI tudósítója szerint személygépkocsit a mozdony kettészakította, és a hátsó felét több száz méteren át tolta maga előtt. Az autónak az a része, amelyet a mozdony továbbtolt, kigyulladt, és a tűz átterjedt a mozdonyra is. A tűzoltók az oltást csak akkor kezdhették meg, amikor áramtalanították a vasúti felső vezetéket.

Egy szemtanú azt mondta az MTI-nek, hogy az előtte haladó gépkocsi megállt a vasúti átjáró előtt, majd ráhajtott a vasúti pályára, és ekkor történt a csattanás. A szemtanú szerint a félkarú sorompó nyitott volt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a fénysorompó fehéren vagy pirosan villogott. A MÁV közleményében viszont az olvasható, hogy egy jól működő fél- és fénysorompóval védett átjáróban ütközött a mozdony az autóval.